Ugyanazon a témán rágódunk, nem is tehetünk mást: hogy' fordulhat elő az, hogy egy hipermarket pénztárosa az árubevitelnél minimum egy NAGYSÁGRENDET téved?? (oké, hogy stressz, meg kapkodás és a többi...de akkor is?!)

Magyarra fordítva: a közelmúltbeli eset után (amikor 2 helyett 62 db túrót sikerült velünk fizettetni) újabb furcsaság esett meg. Két hét alatt már a második - ez azért jóval túl van a statisztikai hibahatáron, és egyáltalán nem "fér bele".

A konkrét eset: az egyik pár nappal ezelőtti vásárlás közben (rutinosan azonnal átfutva a mennyiségeket a blokkon, amint fizettünk) vettük észre, hogy a valójában vásárolt 4 db valami (tényleg nem jut eszünkbe, mi volt az - egy párszáz forintos tétel) HELYETT 44 (negyvennégy!) darabot sikerült beütni. Az már csak hab a tortán, hogy pár sorral feljebb 10 hypóból is 11 lett, viszont a szintén 4 darab margarin helyett mindössze egyet kellett kifizessünk. Ez utóbbi lett aztán a magyarázat tágya, mivel "valószínűleg az a 4-es csúszott le ez elé, és lett 44 a 4 -ből". Esküszöm, a pénztáros ezt mondta, és komolyan várta, hogy elhiggyem...

Persze a vevőszolgálat mindent készségesen korrigált, és még jól is járt az éppen aktuális ügyfelünk. A többletfizetést ugyanis kompenzálták (azaz visszaadták), de a 3 margarin árát, amit ugye a fentiek szerint fizetés nélkül hoztam el, már nem vonták le, mert "azt a rendszer nem tudja"...Konkrétan nem engedték, hogy összevezessem a többletet a hiánnyal, így maradt a három margarin ára (nem egy nagy pénz, talán 89 Ft. darabonként) grátiszként.

Tanulság?

Továbbra is tessék fizetés után azonnal böngészni a blokkot, sőt, érdemes már a kassza kijelzőjén is követni, miből mennyi megy be, és mennyiért...

Szerző: beszerző  2010.10.28. 08:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerez.blog.hu/api/trackback/id/tr352404430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása