Miért is jó ez nekünk az éppen aktuálisan megbízást adó cégnek? Egyszerűen azért, mert nem ők bajlódnak a feladattal, mellesleg nem kerül egy vasukba sem.

Egy példán keresztül a legegyszerűbb szemlélteni:

Legyen az adott cég mondjuk egy könyvelőiroda, 10-15 -zömében nőnemű- alkalmazottal. Az ő ellátmányuk (irodaszer, ásványvíz, kávé, tisztítószer, stb.) beszerzése többnyire úgy történik, hogy havonta 2 vagy 3 kolleginát kizavarnak a legközelebb eső hipermarketbe. Ők kimennek, bevásárolnak, "haza" cipelik a cuccot.

Ám ez nem jó a történetünk szereplői közül SENKINEK. Nem jó a munkáltatónak, mert a lányok munkaidőben nem könyvelnek, hanem a mondjuk a Tescoban korzóznak, bevásárlás címszóval. Garantáltan távol vannak három órát (ha belegondolunk, 2-3 fő teljes délelőtti kiesése azért nem kis összeg). Ugyanakkor mindezt a lányok egyáltalán nem élvezik, mert ők azért mégiscsak könyvelők, és nem hordárok vagy szállítómunkások. Utálják, hogy keresgélni kell a epres-vaniliás gyökérteát, a jóég-tudja-milyen típusú kávétejszínt, amit a főnök szeret, és így tovább. 

Nem beszélve arról, hogy rohadt nehéz a 15 karton ásványvíz, amit be kell cipelni a parkolóból az irodába. Ha mentes, ha bubis. Ráadásul egy közepes iroda havi wc-papír ellátmánya gurigában mérve is százas nagyságrendű, az meg cefet sok helyet foglal, azaz Corsa, Clio, további klasszikus női autók kilőve, magyarul a szállítás magában is egy újabb probléma forrása. Ja, és a Jóisten legyen kedves mindenkihez, ha véletlenül szemerkélni kezd az eső...garantált a hiszti, mivel a cipekedés közben megázott, csapzott hölgyek  kevéssé vidámak, ami aztán már az óbudai álmoskönyvek szerint sem ígér sok jót a nap hátralévő részében (igen, ez a munkamorálra is kihathat).

Ezt a kálváriát redukáljuk le egy szimpla e-mailküldésre: lista érkezik, megjelölve benne a  preferált bevásárlóegység - a többi a mi dolgunk: bevásárolunk, és szállítunk. A megrendelő annyit fizet, mint amennyit az adott üzletben kellett volna, csak éppen ki sem tette a lábát az irodából. Az áru meg szépen összerendezve érkezik, mellette egy számla, utalásos vagy kápés, ahogy tetszik.

 

Szerző: beszerző  2010.02.28. 10:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerez.blog.hu/api/trackback/id/tr861796464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása