Néha a legjobb szándékú kezdeményezés is akadozik a megvalósítás fázisában (erre a gyönyörű modorosságra a hétfő reggelen kívül más mentségünk tényleg nincs, de ha már leírtuk, intő példaként benn is hagyjuk. A nap mindenesetre süt:-).

Ilyen nehezen megvalósuló kezdeményezés az érvek gyűjtése saját hasznosságunk mellett. Beismerjük, lassabban halad a tervezettnél, de végre itt a folytatás.

A KÉNYELEM-ről már korábban értekeztünk, most következik az OLCSÓSÁG: Miért olcsóbb, ha velünk vásároltat, mint ha saját kezűleg?

Mert:
- nem fogy az üzemanyag a saját autójából;
- 3-4 órát egyéb tevékenységre fordíthat (oké, ez határeset a kényelemmel/pihenéssel);
- nem vásárol felesleges dolgokat, a gyerek nem könyörög csokiért, játékért, stb;
- megtaláljuk a legjobb árú termékeket;

(forintosítsuk: Egy átlagember kb. 7 km-re lakik a legközelebbi hipermarkettől: az 2x7= 14 km. Ha a kocsija 8 litert fogyaszt, 330 Ft-os benzinnel számítva ez kb. 400 Ft. Nettó rezsiórabért hadd ne számoljunk, viszont egy ötszázast alaphangon is elkölt valaki felesleges dolgokra, és akkor még visszafogott volt, csokiról meg szó sem esett. A termékek árainak eltérését illetően pedig tessék szépen pár bejegyzéssel lejjebb görgetni és kicist számolni. Összegezve: minimum egy ezressel jobban járnak, ha mi vásárolunk és nem Önök).

Ezen a ponton leszögezzük, hogy kezdetben két irányvonal létezett: a nagybevásárlás esetén általában a „megjelölt hely árain számlázunk”-elv működött, míg a beszerzés többnyire jutalékos alapon. Kellő piaci ismeretekkel felvértezve viszont már a nagybevásárlás esetén is hajlamosak vagyunk a második módszerrel dolgozni. Ez csak azért fontos, mert ez további árcsökkentést tesz lehetővé (folyamatosan igyekszünk ugyanis idomulni a piaci igényekhez).

Magyarra fordítva, meg tudjuk találni a legjobb árakat, és ezzel nemcsak az intézményi, de a magán megrendelőket is bevonjuk az olcsósításba.

Nyilván nem gondolta senki, hogy jelen okfejtés a végén más jöhet ki, mint egy újabb haszonérv a saját hasznosságunk és fontosságunk mellett (halkan jelezzük: ezt háromszor is átfogalmaztuk, hogy ilyen kis kacifántosan egyszerű legyen:-)
 

Szerző: beszerző  2010.09.06. 07:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerez.blog.hu/api/trackback/id/tr202274398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása