A ma hajnali körútunk rövidsége folytán nem jutott idő arra, hogy értékelhető adatbázist gyűtjsünk az érdekes árakból. Az viszont feltűnt, hogy az árképzés még mindig nélkülöz minden logikát, ami persze nem meglepetés.

Konkrétan, ugyanabban az áruházban láttunk champignon gombát kilónként 759 Ft-ért, de 499-ért is, előre csomagolva. Majd ugyanezt a gombát 599-ért kimérve. Értjük mi, hogy lejárati idő és még száz más tényező játszhat közre...

Mégse tudunk szabadulni attól az érzettől, hogy ilyenkor inkább a potenciális emberi figyelmetlenség és/vagy gyanútlanság a vezérelv („rakjuk ki két, egymástól relatíve távol eső helyre a két, eltérő árú árut, és akkor jó eséllyel lesz egy csomó balek, aki a drágábbat veszi”).

Nincs ezzel semmi gond, nem is hőzöngeni szeretnénk –mi haszna volna?- mindössze jeleznénk, hogy a sötét oldal könnyebb és csábítóbb (és olyan, mint Chuck Norris, sose alszik).

Kerüljék a vele való találkozást, bízzák inkább az ilyet harcedzett jedikre.
(ez egy allegória hasonlat volt, és mi -naná!- nem a sötét oldal vagyunk.)
 

Szerző: beszerző  2010.08.30. 14:33 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerez.blog.hu/api/trackback/id/tr942258842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása