Ez a kérdés árajánlatkérésnél merül fel, amikor időről-időre konkrétan árlistát kérnek tőlünk (ezúton is köszönünk minden érdeklődést, alábbiakban a kedves érdeklődők dolgát igyekszünk megkönnyíteni egy kis értelmező magyarázattal).

Fontos megjegyezni, hogy beszerzőként mi azokat az árakat tudjuk biztosítani, amelyek egy adott periódusban az üzletekben elérhetőek. Pontosabban ezek közül a legkedvezőbbeket.

Kiegészítés: ugyan időről-időre itt a blogon is közzéteszünk különleges ajánlatokat – ebben kiugróan jó árú termékeket kínálunk minimális haszonnal, még mindig nagyon „megérősen”- ám ezek erősen időszaki jellegűek, vagyis más kategóriába tartoznak.

Ilyenformán klasszikus értelemben vett árlistát nem szoktunk prezentálni, mivel az hétről-hétre (adott esetben, nagyon rövid kifutású akciók esetén napról-napra) változik.

Összefoglalva: a „saját” árlistá(i)nk mindig testre szabottan az adott ügyfél által kért termékekre vonatkozó, aktuálisan legkedvezőbb árakat tartalmazza(ák). Ahogy két egyforma ügyfél, úgy két egyforma árlista sincs (bár egy adott termék természetesen ugyanabban a periódusban ugyanannyiba kerül minden ügyfelünknek).

Praktikusan egy adott nap reggelén, mikor elindul a kolléga, még nem tudja, hogy a kapott listán szereplő termékeket milyen áron vásárolja (azért megközelítőleg meg lehet persze saccolni, bár mindig érnek bennünket meglepetések – nem hittem volna pl., hogy az amúgy is nagyon olcsó -314 Ft/kg- ételízesítő lehet még olcsóbb…lehetett: 304 Ft/ kg).
 

Szerző: beszerző  2010.08.04. 10:04 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerez.blog.hu/api/trackback/id/tr352197692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása