Joggal tehetik fel a kérdést: miért is érdemes megbízást adni nekünk? Mitől éri ez meg?

Nos, elsősorban azért, mert nem Önök (a megbízó cég) bajlódnak(ik) a feladattal (ráadásul nem kerül egy vasukba sem, sőt, pénzt spórolunk….és időt…ami ugye nagyban fedi egymást).

Hadd szemléltessük mindezt egy példán keresztül: Legyen az adott cég mondjuk egy könyvelőiroda, 10-15 -zömében nőnemű- alkalmazottal. Az ő ellátmányuk (irodaszer, ásványvíz, kávé, tisztítószer, stb.) beszerzése a tapasztalatok szerint többnyire úgy történik, hogy havonta 2 vagy 3 kolleginát kizavarnak a legközelebb eső hipermarketbe.

Ők kimennek, bevásárolnak, "haza" cipelik a cuccot. Ám ez nem jó a történetünk szereplői közül SENKINEK.

Szerző: beszerző  2010.11.16. 08:42 1 komment

Azaz most szándékosan magunk ellen beszélünk, vagy ha úgy tetszik, megpróbálunk vitába szállni magunkkal. A végén természetesen mi győzünk.

Miről is lamentálunk? Természetesen arról, hogy szükség van-e a szolgáltatásunkra. Hogy kinek? Ez a kérdés…

Jelen pillanatban, a saját bőrünkben ülve természetesen csak korlátozott mértékben tudjuk elképzelni az Önök álláspontját.

Alapfeltevésként mindenesetre fogadjuk el, hogy a nagybevásárlás szükséges, az viszont nem, hogy a vele járó terheket (cipekedés, sorban állás, idő vesztegetése, etc.) Önök viseljék. Azaz a szükségszerű nem kell szükséges ROSSZ legyen.

Szerző: beszerző  2010.11.10. 13:12 Szólj hozzá!

Ugyanazon a témán rágódunk, nem is tehetünk mást: hogy' fordulhat elő az, hogy egy hipermarket pénztárosa az árubevitelnél minimum egy NAGYSÁGRENDET téved?? (oké, hogy stressz, meg kapkodás és a többi...de akkor is?!)

Magyarra fordítva: a közelmúltbeli eset után (amikor 2 helyett 62 db túrót sikerült velünk fizettetni) újabb furcsaság esett meg. Két hét alatt már a második - ez azért jóval túl van a statisztikai hibahatáron, és egyáltalán nem "fér bele".

Szerző: beszerző  2010.10.28. 08:36 Szólj hozzá!

Az is megeshet persze, hogy a bevásárlás önmagában véve is nagy (és nem feltétlenül mint élmény). De tulajdonképpen mitől is lesz naggyá?

Adott esetben az elköltött összeg, netán a megpakolt bevásárlókocsik számától vagy súlyától, esetleg a hipermarketben eltöltött idő hosszától.

Azonban semmiképpen nem attól, hogy lemegyünk a sarki garázsboltba, és félig rakjuk a szatyrot.

A folytatásban megadjuk a saját értelmezésünket is…

Szerző: beszerző  2010.10.18. 13:53 Szólj hozzá!

Érdekes esetekben nincs hiány mindennapi túráink során, következzen a legfrissebb, amelyik egyben arra is rávilágít, vajon mennyi alapja van a közszájon keringő hipermarketes-lehúzós városi legendáknak.

Kollégánk tegnap 2 db negyedkilós túrót  (legjobb ár: 149 Ft./db) vásárolt, megrendelés szerint (a történet szempontjából indifferens, melyik hipermarketben). Érthetetlen, de sikerült a pénztárosnak 62 (!) darabot számlázni (ne kérdezzék, gőzünk sincs, hogy lehet ezt véletlenül beütni).

Ez néhány forint híján 9 ezer forint többlet...

Szerző: beszerző  2010.10.08. 10:23 Szólj hozzá!

Adott esetben az elköltött összegtől, netán a megpakolt bevásárlókocsi számától-súlyától, esetleg a hipermarketben eltöltött idő hosszától.

Semmiképpen nem attól, hogy lemegyünk a sarki garázsboltba, és félig rakjuk a szatyrot. Kicsit konkrétabban: A négy karton áványvíz vagy tej már közelít, súlyban mindenképpen, de a három zsemle- egy liter tej kombó még kevés.

A folytatásban azért megadjuk a saját értelmezésünket is… 

Szerző: beszerző  2010.10.06. 07:39 Szólj hozzá!

Ezúttal a zöldségpiacon -szakmabeliek kedvéért a földes áruk területén- tekintettünk körül. (Elképzelhető, hogy csak körülnéztünk, akkor viszont ez egy zöldségpiaci kitekintés, ahogy tetszik.)

A lényeg az, hogy az aktuális megrendelésünk gerincét a fentebb említett termékek tették ki, így érthető okokból ezen árak között tudtunk igazán magasat és alacsonyat felfedezni.

Természetesen ezeket most meg is osztjuk Önökkel az alábbi hasábokon.

Szerző: beszerző  2010.09.30. 17:34 Szólj hozzá!

Minden szíves érdeklődőtől elnézést kérünk!

Egyszerűen annyi a dolog, hogy épp a sok munka miatt nincs érkezésünk megosztani a rengeteg tapasztalatot. (Véletlenül sem szeretnénk, ha ez siránkozásnak tűnne, ellenkezőleg! Kimondottan örülünk annak, hogy a bennünket foglalkoztató ügyfeleink így rákattantak a beszerzésre.)

Ettől függetlenül ellep a meló bennünket, mondhatni, a kígyó a saját farkába harap, mi meg szép lassan a kardunkba dőlünk. Várhatóan kissé ritkábban, de azért továbbra is lelkesen (és rendszeresen) jelentkezünk.

Ma azért összeütöttük a táblázatot, amint az már látható is alább. Mindig vannak alacsonyabb és még alacsonyabb árak, mi most ezen alábbiakat tálaljuk.

Szerző: beszerző  2010.09.29. 07:40 Szólj hozzá!

A hajnali induláskor még mi magunk se hittük volna, de már a mai kanyar felénél elkezdtünk vetkőzni – természetesen a jóízlés szabta határokon belül (azt természetesen kár is volna tagadni, hogy korábban, a nyári nagy melegekben jól esett gatyára vetkőzve fújni egyet pakolás után a furgon hátának takarásában. Mindez már csak emlék...).

Most már az is örömmel töltötte el a lelkünket, hogy legalább az eső alábbhagyott, és kisütött a nap.

További időjárásjelentésektől eltekintenénk, ellenben a folytatásban összegyűjtjük és táblázatba rendezve közzéteszzük, mely árak voltak mai utunk során a legérdekesebbek.

Szerző: beszerző  2010.09.18. 14:25 Szólj hozzá!

Mármint a nagybevásárlás és a rendelésre történő vásárlás között. Előbbiről már értekeztünk bőséggel itt: beszerez.blog.hu/2010/08/09/miert_is_elonyos_ez.

A rendelésre történő vásárlás is szóban forgott már korábban, de legyenek könyörületesek, és nézzék el nekünk, hogy nem keressük vissza, amit akkor írtunk (ha megtaláljuk, beillesztjük, becs’szó). Inkább újra fogalmazva idevéssük ismét  a tudnivalókat.

Szerző: beszerző  2010.09.17. 11:07 Szólj hozzá!

Technikai okokból kimaradt néhány nap, már ami a bejegyzéseket illeti. Boldogan számolnánk be tengerentúli körútról (bár az nem fér bele pár napba, állítólag), de igazából csak a szürke időhiány az ok.

A mai körút viszont újra ellátott bennünket munícióval, és természetesen nem feledkezünk meg egy korábban megkezdett sorozatról sem, amikor (elég szerénytelenül) a saját hasznosságunk mellett szóló érveket soroljuk tovább.

Következzenek hát az aktuálisan érdekes árak.

Csemegézzenek nyugodtan kedvükre.

 

Szerző: beszerző  2010.09.16. 16:32 Szólj hozzá!

A tegnapi nap folyamán lesett, de terítékre csak ma kerülő árakkal kedveskedünk. A könnyebb értelmezhetőség kedvéért megjegyezzük, hogy a „legmagasabb” ár nem az univerzum egészére vonatkozik, hanem az általunk látogatott üzletekben látott legalacsonyabb árak közül a legmagasabbra. Azaz felfelé sose licitálunk, lefelé viszont megyünk, ameddig csak lehet.

Érdekes, hogy aktuálisan egy ötliteres mosogatószer lett a „megmagyarázhatatlan árzuhanás”-érdemrend dicső győztese. A madaras áruházban ez eredetileg 479 ft./ 5l-be került, aztán (ebben szerepet játszhat az is, hogy a szomszéd hipermarketben 449-re esett a hasonló kiszerelés ára) egyik pillanatról a másikra 399 ft. lett. Nem mintha zavarna, csak szemet szúrt…

Szerző: beszerző  2010.09.10. 16:17 Szólj hozzá!

A tegnapi nap biza elment mellettünk. Csak ma reggel konstatáltuk a tényt, hogy tegnap bizony  bejegyzés nélkül maradtunk.

Az életünkre is készséggel megesküszünk, hogy ez a valós ok, viszont mi sem bizonyítja ékesebben igazmondásunkat, mint hogy bevalljuk: épp a nagy sürgés-forgás-máscsinálás miatt nem is lett volna semmi valós témánk, amit közreadjunk.

Szerző: beszerző  2010.09.09. 16:53 Szólj hozzá!

Ismét vidéken kószálunk, és egyelőre még nem áll módunkban semmi vérfagyasztó fejleményről beszámolni, leszámítva a dunántúli ködöt, amit sikeresen átszeltünk.

Mindenesetre eltettünk minden éles és hegyes tárgyat a kezünk ügyéből, mert ez így eddig elég depresszív.

Igyekszünk hét némileg szívderítőbb vizekre evezni, és azt taglaljuk, hogy mi is ez az egész (BESZERZÉS és NAGYBEVÁSÁRLÁS), és mire jó?

Szerző: beszerző  2010.09.07. 11:13 Szólj hozzá!

Néha a legjobb szándékú kezdeményezés is akadozik a megvalósítás fázisában (erre a gyönyörű modorosságra a hétfő reggelen kívül más mentségünk tényleg nincs, de ha már leírtuk, intő példaként benn is hagyjuk. A nap mindenesetre süt:-).

Ilyen nehezen megvalósuló kezdeményezés az érvek gyűjtése saját hasznosságunk mellett. Beismerjük, lassabban halad a tervezettnél, de végre itt a folytatás.

Szerző: beszerző  2010.09.06. 07:56 Szólj hozzá!

Szöget ütött a fejünkbe egy érdekes tendencia. A korábbi trenddel ellentétben  az egyik nagy hipermarketben mostanában kimondottan alacsony és vézna biztonsági őröket figyelünk meg (szó szerint már-már gyerekméretű, madárcsontú figurákról beszélünk).

A magunk részéről sem esztétikailag, sem hajlamok alapján nem vonzódunk a dupla XL-es kopaszokhoz, de ez a másik véglet már a paródia határát súrolja.

Szerző: beszerző  2010.09.05. 09:23 Szólj hozzá!

Magyarázhatnánk fáradtsággal, és talán el is fogadná az értő közeg, mégsem érezzük úgy, hogy volna mentségünk: elhagytuk a mappánkat, szőröstűl-bőröstűl, árakkal és jegyzetekkel egyetemben. (volt erre már korábban is példa, kétszer is emlékezetből fejeztünk be vásárlást)

A jó hír a rosszban, hogy legalább nem került avatatlan kezekbe, mivel a megrendelő már jelezte, hogy nála maradt. Hogy szándékkal tulajdonította-e el (dugta el, hogy ne legyen szem előtt és ott felejtsük az étteremben), vagy csak így alakult, az a következő órák oknyomozását követően fog kiderülni. 

Szerző: beszerző  2010.09.04. 16:45 Szólj hozzá!

Addig azért nem süllyedünk kérem, hogy kvázi időugrásként adjuk elő éljük meg saját lustaságunkat, de attól még tény: a most következő ártömörülés a tegnapi túra eredménye. Majd holnap megint lesz (árlesés), amit vagy azonnal vagy később teszünk Önök elé. Mindez csak attól függ, hogy lesz-e muníciónk regényeset alkotni, esetleg érzünk magunkban elég késztetést a kompakt(nak tűnő) fogalmazáshoz. Ne feledjük: amatőrnek ihlet kell, profinak előleg.

Rövidhírként meg csak (kapcsolódva az előző bejegyzés rejtélyes árváltozásaihoz és áreltűnéseihez) annyit, hogy a Tescóban egy napon belül megváltozott az akciós majonéz ára. Reggel 477 ft. volt kilónként, estére meg 572 lett, ha nem csal a memóriánk.

Szerző: beszerző  2010.09.03. 14:46 Szólj hozzá!

Vannak napok, amikor kizárólag a rutin mozgatja a gépezetet, és a nap végén (vagy épp az elején), is fejezetten facsarnunk kell az agyunkat, hogy valami ép ésszel elfogadható sztorit tálaljunk az értő közönség számára.

Időnként azért szerencsénk van, és a sok izgalmas árfekvés elviszi a hátán az aznapi eredménytelenséget. Aztán persze vannak olyan napok, amikor már menet közben, az áruházban televéssük a mappánkat a jobbnál is jobb gondolatokkal, megfigyelésekkel.

Ilyenkor szoktak a biztonságiak sandán leskelődni...

Szerző: beszerző  2010.09.02. 16:31 Szólj hozzá!

Vidéki kiküldetésben járjuk a helyi hipermarketek i-re végződő áruházakat (pl. Lidli), izgalmas élményeket kutatva. 

Érdekes megfigyelni, hogy itt kis szerencsével, különösebb fondorkodás nélkül is hozzá lehet jutni az aktuális aznapi lejáratú, ezáltal harmadárú sütihez. Már dél körül, konkrétan.

Egyáltalán nem mintha vadásznánk a 155 Ft-os krémesre (3 db/doboz!), csak valahogy most ez jutott eszünkbe.

Szerző: beszerző  2010.09.01. 08:19 Szólj hozzá!

Szerencsére Nem tudjuk írásban reprodukálni Joe Pesci hanghordozását Leo Getz-ként, de attól még: Oké-oké. Valóban kissé hosszú idő az egy hét két epizód között (illetve dehogyis, anno domino a Sandokan is minden héten csak egyszer ment –ismétlés nem számít!), mindenestre legyünk pozitívak, és örüljünk az újabb résznek.

Ebből az derül ki, hogy az eddig felsoroltak mellett miért is kényelmesebb ágyban párnák közt vagy éppen fotelből vásárolni. Más szavakkal, KÉNYELEM a vásárlásban helyett 2. rész.

Szerző: beszerző  2010.08.31. 13:43 Szólj hozzá!

A ma hajnali körútunk rövidsége folytán nem jutott idő arra, hogy értékelhető adatbázist gyűtjsünk az érdekes árakból. Az viszont feltűnt, hogy az árképzés még mindig nélkülöz minden logikát, ami persze nem meglepetés.

Konkrétan, ugyanabban az áruházban láttunk champignon gombát kilónként 759 Ft-ért, de 499-ért is, előre csomagolva. Majd ugyanezt a gombát 599-ért kimérve. Értjük mi, hogy lejárati idő és még száz más tényező játszhat közre...

Szerző: beszerző  2010.08.30. 14:33 Szólj hozzá!

Az ősziesre forduló nyárutó hétvégéjén is találkoztunk igen érdekes árakkal. Szinte szó szerint mellbevágó volt az a lökéshullám, ahogy a embertömeg felduzzadt, és alig tíz perc alatt kb. a duplájára dagadt, valamikor negyed kilenc körül a „madaras teszkóban”, Budaörsön.
(A fárasztó álneveket nem idiotizmusunk diktálja, szimplán csak szeretnénk elkerülni a látszatát is a direkt utalásoknak. Aki akarja, úgyis érti, aki nem, az meg kérdezze, és megírjuk külön neki egy mailben)

Végül minden részvétünk az iskolásoké, mi is engesztelhetetlenül utáltuk az ilyen utolsó hétvégéket, könyvkötésekkel, füzetcsomaggal, mindennel együtt.

Szerző: beszerző  2010.08.29. 10:15 Szólj hozzá!

Meg sem próbálunk úgy tenni, mint aki nem büszke. Naná, hogy azok vagyunk, egy ügyfelünk olyan mértékben elégedett velünk, hogy ezt hajlandó "pöcsétes" írásba is adni.

Ezúton is köszönjük a Copy Deponak, hogy bizalommal fordultak hozzánk. Igyekszünk a jövőben is hasznukra lenni.

Ps.: Tőlük vettünk nyomtatópatront. Jó és működik. Ajánljuk őket.

Azt még inkább, hogy rajtunk keresztül rendeljenek, mert lefizettük a területi vezetőt kiváló a munkakapcsolatunk és jó árat tudunk kiharcolni.

(a Doreli Kft., az mi  vagyunk művésznéven, nem kell megijedni és kamura gyanakodni!:-)

Szerző: beszerző  2010.08.28. 18:40 Szólj hozzá!

Bizonyára találkoztak már azzal, hogy összes igyekezetük ellenére is akadt valaki, aki rálicitált az Önök által mondottakra (oké, az egy dolog, hogy vannak ennek a műfajnak avatott specialistái is, de akkor is).

Ennek az analógiának a mentén szokták harcművészetben jártas kollégák hangoztatni, hogy minden embernél akad egy erősebb, gyorsabb, ügyesebb, stb.

Avagy, ha bevásárlás, akkor mindig olcsóbb valami valahol máshol. Hasonlóan a marketingköltséghez (melynek egyik fele köztudomás szerint kidobott pénz, de melyik??), itt is a DE és a melyik HOL a kérdés fontos része. Mi ezt derítjük fel. Érthető okokból ennek a metódusnak van egy alsó értékhatára, amely áthidalható. Azt  is megmondjuk, hogyan...

Szerző: beszerző  2010.08.27. 17:34 Szólj hozzá!